• +40 21 305 4612
  • tedxuniversityofbucharest@unibuc.ro
  • Bucharest, Romania

Speakeri - TEDx University of Bucharest

Alina Greavu

Alina Greavu

Alina Greavu este un fost jurnalist, actualmente creator de conținut și activist social. După mai mulți ani în care s-a implicat în subiecte sociale precum educația, sănătatea, siguranța femeilor, body positivity sau parenting, s-a decis să își înființeze propriul ONG care poartă același nume – Asociația Aluziva.

E cunoscută ca „Aluziva”, iar mesajele ei devin rapid virale pe rețelele de socializare. În urma acestora, lumea cuiva se schimbă în bine.

Cele mai cunoscute exemple de acțiuni pe care le-a făcut împreună cu membrii comunității sale: a ajutat un număr impresionant de refugiați ucrainieni, veniți în România din calea războiului, două ambulanțe moderne au ajuns în curtea spitalului de copii ”Grigore Alexandrescu”, iar o elevă cu performanțe școlare de top și-a putut plăti taxa (apărută în urma Brexit) la Universitatea Oxford.

Cum poți folosi social media ca să faci lumea un loc mai bun

Cum poți folosi social media ca să faci lumea un loc mai bun? Mulți spun că social media e nocivă, că promovează idei toxice, falsitate, că ne frustrează, că pe social media vedem numai partea frumoasă a vieții sau numai partea plină a paharului. Mulți spun că România nu are nicio șansă să evolueze, să se schimbe ceva în bine și la noi sau că „nu ne mai facem bine niciodată”. Mulți spun că binele se face în liniște. TED-ul propus va contrazice aceste trei idei, va încerca să demonstreze contrariul și va dezvălui ”secretele” din spatele activismului de succes.

  • Locație

    Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografie „I.L. Caragiale”, Sala Atelier, str. Matei Voievod, nr. 75-77, București.

  • Email

    tedxuniversityofbucharest@unibuc.ro