• +40 21 305 4612
  • tedxuniversityofbucharest@unibuc.ro
  • Bucharest, Romania

De ce TEDx University of Bucharest

Prin cea de-a doua ediție a evenimentului TEDx University of Bucharest, Universitatea din București aduce în fața comunității subiecte care derivă din misiunea și viziunea Universității, dar și din provocările cu care societatea de astăzi se confruntă.

Tema centrală a evenimentului - Disrupted normality: Learn to Relearn - pune în lumină o posibilă nouă normalitate, în care evenimentele neprevăzute, disruptive și incertitudinea devin parte constantă a cotidianului. Evenimentele recente pe care umanitatea le-a traversat, precum pandemia COVID-19 și războiul din Ucraina, au făcut apel la capacitatea de adaptare individuală și instituțională, la rezistența în fața diferitelor încercări de dezinformare și manipulare sau la forța noastră de a fi solidari chiar și în cele mai dificile momente.

Am înțeles cu toții că numai împreună, prin valori individuale și comune, vom putem escalada provocările zilnice, vom reuși să înțelegem lecțiile istoriei și vom explora deschiderea continuă spre cunoaștere și învățare.

Misiunea

TEDx University of Bucharest

este de a ne ghida printr-un proces de reflecție asupra fenomenelor sociale aflate într-o dinamică continuă, de a spori conștientizarea asupra provocărilor actuale globale, de a ne ajuta să înțelegem impactul major pe care o comunitate închegată o are asupra societății, arătând cum, prin muncă și perseverență individuală și colectivă, putem traversa crize nebănuite.

Educație & Știință

Pentru a ne pregăti pentru educația viitorului, esențial este să înțelegem, încă de pe acum, procesele care stau la baza învățării, să analizăm datele cercetărilor din domeniu și să ne antrenăm flexibilitatea și deschiderea pentru a învăța pe tot parcursul vieții.

Adaptabilitate

Într-o lume tot mai dinamică care ne provoacă și ne antrenează atenția și capacitatea de rezolvare a problemelor, adaptabilitatea devine una dintre competențele esențiale pe care să le formăm pentru noi și în jurul nostru.

Comunitate

Deși schimbările încep la nivel micro, individual, doar împreună, printr-o comunitate închegată, reușim să conturăm noi valori, mai bune și mai potrivite pentru viitor. Puterea lui „împreună' este semnificativă pentru societatea secolului 21.

Perseverență

Perseverența este considerată element cheie în atingerea succesului. Momentele în care ne simțim lipsiți de speranță și confuzi sunt cele în care perseverența are cel mai important rol, acela de ghidare către a-ți păstra drumul chiar și în mijlocul celor mai dificile momente.

Printr-o manieră accesibilă, TEDx University of Bucharest promovează ideile care au un potențial rol transformativ în viața unei comunități, care pot inspira audiența și care invită la reflecție pe marginea unor subiecte de interes major.

  • Locație

    Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografie „I.L. Caragiale”, Sala Atelier, str. Matei Voievod, nr. 75-77, București.

  • Email

    tedxuniversityofbucharest@unibuc.ro