• +40 21 305 4612
  • tedxuniversityofbucharest@unibuc.ro
  • Bucharest, Romania

Despre TEDx, x= eveniment organizat independent​​

În spiritul ideilor care merită să fie cunoscute, TEDx este un program dedicat evenimentelor locale, organizate independent, care aduc laolaltă oameni pentru a împărtăși experiența de tip TED. În cadrul unui eveniment TEDx sunt combinate talk-uri TED și discursuri live cu scopul de a iniția discuții profunde și de a conecta participanții prin puterea ideilor. Aceste evenimente locale, organizate independent, cad sub incidența brandului TEDx, unde x=eveniment TED organizat independent. Conferința TED oferă o orientare generală pentru programul TEDx, însă evenimentele individuale TEDx sunt auto-organizate în baza unui set de reguli și prevederi.

Despre TED

TED este o organizație non-profit dedicată ideilor care merită răspândite, de regulă prin intermediul unor discursuri scurte (de 18 minute sau mai puțin) și de impact livrate de lideri ai lumii de azi. Multe dintre aceste discursuri sunt susținute în cadrul conferinței anuale TED care este organizată în Vancouver, British Columbia. Acestea sunt disponibile pe TED.com. Printre vorbitorii TED se numără Bill Gates, Jane Goodall, Elizabeth Gilbert, Sir Richard Branson, Nandal Nilekani, Philippe Starck, Ngozi Okonjo-Iweala, Sal Khan și Daniel Kahneman.

Între inițiativele TED se numără TED.com, locul în care sunt postate noi discursuri TED zilnic; Programul de Traducere TED, care furnizează subtitrări și transcrieri interactive pentru materialele TED; inițiativa educațională TED-Ed; premiul anual în valoare de milioane de dolari TED Prize; TEDx, platforma care oferă licențe pentru mii de persoane și grupuri care organizează evenimente locale, independente, în toată lumea; programele TED Fellows, menite să selecteze inovatori din toată lumea și să le amplifice impactul proiectelor remarcabile ale acestora.

  • Locație

    Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografie „I.L. Caragiale”, Sala Atelier, str. Matei Voievod, nr. 75-77, București.

  • Email

    tedxuniversityofbucharest@unibuc.ro